Воскресенье, 19.05.2024, 07:44
WWW.fio.at.ua
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная Регистрация Вход
Меню сайта

Наш опрос
Иновационные платежные интернет системы. Пользуютесь ли вы ими и как?
Всего ответов: 5

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2011 » Март » 4 » Американська торгова палата попередила Януковича про економічну ізоляцію
17:41
Американська торгова палата попередила Януковича про економічну ізоляцію
футболка мужская i love ny

Американська торгова палата (АТП) в Україні вважає, що ухвалення змін до Закону "Про державну підтримку сільського господарства України", запропонованих законопроектом №8053, може привести до економічної ізоляції України.

Автори листа звертають увагу на те, що запропоновані зміни передбачають введення державної монополії на експорт харчових і сільгосппродуктів, і просять президента Віктора Януковича втрутитися в ситуацію.

У листі відзначається, що в разі ухвалення запропонованих законопроектом змін виробники сільгосппродукції та визначені державою компанії-агенти будуть наділені винятковим правом здійснювати експорт харчових продуктів і сільськогосподарських товарів. "Таким чином, закон де-юре і де-факто ліквідує вільний ринок і встановить державну монополію на експорт харчової та сільськогосподарської продукції", - йдеться в листі.

В АТП відзначають, що ухвалення змін до закону фактично призведе до встановлення контролю держави над зерновим ринком. Уряд зможе ухвалювати рішення на свій розсуд з приводу того, хто саме отримає ліцензію на експорт, буде встановлена монополія однієї або декількох компаній у сфері експорту харчових продуктів і сільськогосподарської продукції. Крім погіршення репутації України та заподіяння фінансових і комерційних збитків, ці правові кроки, вважають у АТП, будуть суперечити низці законів та юридичним зобов'язанням з підтримки вільної торгівлі та іноземних інвестицій, які наша країна взяла на себе в рамках СОТ та інших міжнародних і двосторонніх договорів.

Оскільки запропонований законопроект має пройти експертну оцінку уряду України, перш ніж він буде переданий у Верховну раду на розгляд і ухвалений, члени Палати відзначають, що Кабінет міністрів повинен виступити проти ухвалення запропонованих поправок. "У разі бездіяльності уряд України порушить виконання своїх зобов'язань і буде діяти всупереч політичним заявам, зробленим президентом України, прем'єр-міністром та іншими вищими державними посадовими особами, які зобов'язалися дотримуватися принципів вільного ринку і підтримувати залучення іноземних інвестицій в Україну", - наголошується в листі.

Примусове зниження цін на внутрішньому ринку з боку монополіста-експортера, вважають в АТП, може завдати шкоди фермерам і сільгоспвиробникам, поставити під загрозу ліквідації кілька тисяч підприємств, які здійснюють виробництво та експорт сільгосппродукції, оскільки вони не зможуть продавати свою продукцію за справедливими цінами.

Також у листі наголошується, що в разі ухвалення запропонованих змін різко знизиться фінансування, доступне для фермерів та підприємств харчової промисловості, оскільки на сьогоднішній день його надають іноземні та вітчизняні інвестори - компанії, що здійснюють торгівлю та експорт.

Крім того, застерігають в АТП, можливо закриття операцій, які здійснюються основними іноземними інвесторами, аж до їх виходу з українського ринку; створиться критична ситуація з надходженням нових іноземних та вітчизняних інвестицій в розвиток інфраструктури сільського господарства та харчової промисловості; проти держави України можуть бути подані багатомільярдні міжнародні позови у зв'язку з втратою інвестицій та доходів.

На думку авторів листа, з ухваленням запропонованих змін Україну знову почнуть сприймати "як країну з неринковою економікою та законодавством, яке порушує права іноземних і вітчизняних інвесторів і підтримує монополію і корупцію".

АТП звернулася до президента України Януковича з проханням "докласти всіх можливих зусиль заради дотримання законності, недопущення подальшої монополізації аграрного сектора, зростання витрат сільськогосподарських виробників і, в кінцевому підсумку, економічної ізоляції України".

Водночас АТП підтверджує готовність до подальшої співпраці з керівництвом України в забезпеченні дотримання принципів вільного ринку в аграрному секторі.

Лист направлено від імені Ради директорів Американської торговельної палати в Україні та компаній - членів АТП.

Нагадаємо, законопроектом №8053 "Про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" депутати пропонують дозволити експорт зерна з України тільки держагенту або товаровиробникам. Законопроектом пропонується визначити, що експорт об'єктів державного цінового регулювання дозволяється здійснювати виключно сільськогосподарським товаровиробникам таких об'єктів в обсягах власного виробництва та Державному агенту із забезпечення експорту об'єктів державного цінового регулювання.

Згідно з документом, перелік таких об'єктів визначає Кабмін щорічно за результатами моніторингу аграрного ринку. Держагента із забезпечення експорту таких об'єктів визначає Кабмін за підсумками конкурсу.

Американська торговельна палата в Україні (АТП) - неурядова неприбуткова бізнес-організація. Головними завданнями АТП є захист прав та інтересів міжнародних інвесторів в Україні та сприяння приходу нових інвесторів на вітчизняний ринок. Американська торгова палата почала свою діяльність в Україні в 1992 році.

Просмотров: 144 | Добавил: coguar | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск

Календарь
«  Март 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архив записей

ФИО
Филосовско-Информационное Объединение группы Александра Кожневецкого. Информация предоставленная на сайте является личной точкой зрения на происходящие события как в целом мире так и в определенных областях и/или отраслях. Охват сведений не ограничивается и зарубежными новостями характера компьютеризации и новых технологий.

Отражение любого взгляда формирует определенное поведени относительно сложившейся ситуации. Поэтому не стоит не дооценивать свои мысли и выводы относительно чего-то.


Компьютерный мировой социум. Бесплатный журнал. © 2024 Используются технологии uCoz